Toortoit on taskukohane valik

Kas 1 euro päevas on Sinu koera täisväärtusliku kõhutäie eest liiga palju?

Täna on juba üsna laialt teada, et toortoit on koera loomuomane söök ning seejuures hea tervisele ja üldiselt ka väga maitsev. Aga selle juures on üsna levinud ka (eksi)arvamus, et see on kallis. Eriti, kui seda valmiskujul osta.

Tegime võrdluse ja tulemused on nähtavad allpool olevas tabelis. Enne tabeli juurde siirdumist räägime aga natuke ka sellest, millistel alustel võrdlus tehtud on.

Vaatasime ringi Eesti suuremates e-poodides ja ka tootjate kodulehtedel, kasutades sorteerimist populaarsuse järgi. Lisaks jätsime valikust välja keskmise ja madalama kvaliteediga kuivtoidud, kus liha sisaldus alla 50% ja kasutatud on teravilja.

Oma suureks üllatuseks avastasime, et valdav osa sõelale jäänud kuivtoite olid viimase aastaga väga palju kallimaks läinud. See tegi testi tulemuse meie jaoks ka palju positiivsemaks, kui alguses oleks arvata julgenud. Meie suureks tugevuseks hinnatõusu vastu võitlemisel on lühike tarneahel, sest kasutame kohalikku päritolu toorainet, mis tuleb suures osas otse tootjalt. Teine suur pluss on see, et valmistame oma toidud otsast lõpuni ise ning saame seeläbi ka kulusid kontrolli all hoida. Oleme koostanud oma retseptid selliselt, et saame kõik vajalikud mikro- ja makrotoitained kätte laia organite valiku ja hästi läbimõeldud lahenduste kaudu ning seetõttu ei ole vajadust lisada kallihinnalisi laborisaadusi. Selline lahendus on kindlasti parem ka koerale, sest mida vähem lisatud asju, seda vähem ka erinevaid probleeme nende talumise/mitte talumisega.

Nüüd on aeg tabeliks:

Tabelist nähtub, et Free Spirit Paws toortoit on tänases seisus üks soodsamaid lahendusi koera söögilaua katmiseks. Üsna võrdväärselt head ja kasulikud on ka õhu käes kuivatatud ja külmkuivatatud toidud, aga nende söögikorra hind on märgatavalt kõrgem. Soovitame neid lahendusi, kui ei ole võimalik külmutatud toiduga opereerida (näiteks koeraga reisides).

Traditsioonilise kuivtoiduga kulub Sul (10kg kaaluva) koera toitmiseks 1,80 eurot päevas, sedagi vaid üsna heal juhul, samas toortoidu puhul võid hakkama saada 1,05 euroga. Kusjuures see toortoit on vaja vaid sügavkülmast välja võtta ja soovi korral sulada lasta. Ei ole vaja ise lõigata-kaaluda-pakkida ja eelnevalt erinevaid koostisosi mitmest eri müügikohast ostmas käia.

Nii et täna on parim päev toortoiduga alustamiseks. Loe meie soovitusi toortoidule üle minekuks SIIT ja külasta meie e-poodi, mis asub SIIN.