Miks koerad väljaheiteid söövad?

Koer on loomult hunt, kelle seedekulgla saab vastu võtta meeletutes kogustes toitu kui kari saaklooma murrab ning saab hakkama vähesega vahepealsel ajal.

Huntide söögijärjekord sõltub saagi kogusest. Kui sööki on vähe ja karjas on noored kutsikad, siis tihti lastakse nemad esimesena sööma ning siis alles teised. Kui toitu on palju, siis süüakse kõik koos. Hundikari on alati perekond, kus paarituv paar ja enamasti kahe hooaja järglased.

Koerad on loomult ka jäätmesööjad – kui midagi leiavad, söövad kohe kõik ja kiiresti ära. Hundi kombel meeldib koertele süüa raipeid, aga ka juurikaid, marju, rohtu, loomade väljaheiteid (eriti rohusööjate omi, sealt saab kasulikke ensüüme) – kõike, millel on natukenegi toiteväärtust.

Meile on see küll eemaletõukav, aga koerte jaoks sisaldavad väljaheited toiteväärtust. Mõned koerad söövad sigade sõnnikut, osad maiustavad kassi väljaheidetega ja osad koerad söövad teiste koerte või iseenda väljaheiteid.

Bioloogiliselt asjale lähenedes, on see igati normaalne nähtus, aga selline tegevus suurendab sisikonnas infektsioonide tekkimise riski – koeri tuleks õpetada kahtlase väärtusega „delikatesse“ mitte tarbima!

Soovitame koerale pakkuda rohusööja magu loputamata kujul.