Miks siis ikkagi toortoit?

Koerlastele on loomuomane toores toit🥩, seda on nad tarbinud aegade algusest. Kuivtoidu ajalugu algab alles 20ndast sajandist, mis eelkõige sai alguse mugavusest. Hea meel on tõdeda, et ka kuivtoidu valdkond on oluliselt edasi liikunud🙌 ning turult leiab ka väga kvaliteetset kuivtoitu, kuid sageli ei osata neid eristada.

Toortoitmine võib esmapilgul tunduda keerukas, aega-ja vaevanõudev, kuid tegelikult on see tänasel päeval vägagi mugav ja lihtne: segud on valmis, osta saab neid külmutatud kujul ning enamikes lemmikloomapoodides on juba mingi valik olemas.

🐾Miks on toortoit hea?

Lisaks seedimisele💩 (millest kirjutasime ühes eelnevas postituses) on toortoidu suurim edu selle mitte-töötlemine. Termilisel töötlemisel kaob toidust selle parim osa, milleks on vitamiinid, mineraalid, aminohapped jne. Hea retseptiga toortoidus on kõik vajalik tasakaalu viidud. Ehk kokku on segatud lai organite valik, mida on kasutatud õigetes vahekordades☺️.

Toortoidu naturaalne niiskuse tase on oluliselt kõrgem, kui kuivtoidu oma. Arvuliselt on toortoidu niiskuse tase umbes 60-75%, kuivtoidul jääb see alla 10%. Seetõttu vajavad toortoitu saavad koerad ka vähem vett💦, kuna nad saavad selle juba toidust kätte. Suurema niiskuse sisalduse tõttu on toortoidu kogused kuivtoidu omast suuremad, praktikas ligi 2 korda suuremad.

🐾Kuidas koguseid arvutada?

Orienteeruva päevase toidukoguse saamiseks piisab, kui jagada koera kehamass 100-ga ja korrutada 2-3-ga.

Näiteks👉 10kg kaaluva koera puhul 200-300g toortoitu päevas, 20kg koera puhul 400-600g toortoitu päevas jne.

Toidukordade arvus muutusi tegema ei pea, see võib jääda samaks, mida on varasemalt kuivtoidu puhul kasutatud.

Nagu iga muu toidu puhul on kogus iga koera puhul individuaalne ja saab selgeks mõningase proovimise käigus.

🐾Kas ma võin toortoidu segule midagi lisada?

Lisa julgelt olemasolevatele segudele lisandeid. Põhjus, miks me seda ise ei tee seisneb selles, et need hakkavad hoolimata külmutamisest, kas ise riknema või loomset osa kääritama. Lisanditeks soovitame näiteks hapukapsast, hapukurki, toorest muna🥚, maitsetaimi, kõrvitsat. Brokolit🥦 ja lillkapsast pakkudes, võiks need ennem kergelt läbi aurutada. Taimseid asju võiks koera menüüs olla kuni 25% ulatuses, sest tegemist on siiski peamiselt lihatoidulise imetajaga ning kui temalt lihaline pool ära võtta, on terviseprobleemid kiired tulema.

🙋‍♀️Kui sul on toortoidu osas küsimusi, siis kirjuta meile julgelt postkasti või kommentaaridesse.

Free Spirit Paws🐾 on koerte heaolule suunatud ettevõte, kes pakub läbimõeldud retseptidega, naturaalset ja kodumaist🇪🇪 toortoitu.