Kas toit mõjutab koera käitumist?

Asjade närimine, lõhkumine, sihitult ringi tuuseldamine – omanikul on tähtis oma koera jälgida, sest just tema võib tähele panna pisikesi muutunud märke sellest, et koeral on halb olla. Mõnikord piisab vaid pilgust!

Koera probleemse käitumise põhjuseid otsides tuleb tähelepanu pöörata lisaks kasvukeskkonnale ka koera toidule. Erinevad söögiajad ja toidu kvaliteet võivad mõjutada otseselt koera käitumist.

Koera kummalist käitumist võib põhjustada võimetus taluda liiga proteiinirikast toitu, aga ka toitainete puudus ja probleemid ainevahetuses.

Koerte käitumist mõjutavad toidu konsistents, toidu serveerimine ja ka söömisajad.

Toidu otsimine ja selle närides purustamine on koerte tavapärane käitumine ning seda vajab ka kodukoer. Kui oled liiga tubli perenaine/peremees ning toidu alati koera ette toidunõusse valmis paned, võib kutsa hakata rahuldama omale loomuomast otsimisvajadust – trikid ennast trügida köögikappidesse, uurida toidujäätmeid prügikastidest ja süüa õues jalutades tervisele ohtlikke asju. Toit peab pakkuma koerale loomuomast rahuldust nii meelele kui ka hammastele.

Kõik tööstuslikud koeratoidud on koostiselt ühetaolised ning lihtsasti näritavad ning sellepärast võib koer hakata suunama oma närimisvajadust näiteks korteri mööblile. Paljude eelpool nimetatud probleemide lahendamiseks piisab vaid sellest, kui lisada koera menüüsse toortoit ning näritavad kondid.

Free Spirit Pawsi toortoiduvalikus on erinevad toortoidu segud ning närimiseks kanavarbad, kanapea, vutt, veisekont ja palju muud. Valik on lai!